Ciężko nie zauważyć, że w ostatnich latach produkty na sklepowych półkach stają się coraz droższe. Gotowanie zbilansowanych posiłków, przy równoczesnym bilansowaniu napiętego rodzinnego budżetu, staje się coraz trudniejsze.
Liście laurowe są bardzo popularna przyprawą z naszej kuchni. Nie wyobrażamy sobie przygotowania zupy czy sosu bez ich udziału. Czy wiesz jednak, że liście laurowe powinno dodawać się do garnka dopiero pod koniec gotowania? Nie powinny w nim także pozostawać zbyt długo po zdjęciu go z palnika.Liście laurowe zwykło dodawać się do potrawy jeszcze przez włączeniem gazu pod rondlem. Skutkuje to tym, że przyprawa ta spędza w daniu, w zależności od jego rodzaju, od kilkunastu minut do nawet kilku godzin. Nie jest to ewidentny błąd jednak na pewno jest lepszy sposób na użycie liści laurowych.
Ziemniaki to warzywo, które uwielbia cały świat. Co ciekawe, jest ono uważane, przez każdy z narodów za produkt regionalny. Na jego bazie możemy przygotować mnóstwo potraw. Szczególnie teraz, gdy spędzamy tyle czasu w domu, warto jeść go jeszcze więcej. To niepozorne warzywo jest źródłem ogromnych pokładów witaminy C.Ziemniaki zadbają o naszą odporność, bo mają w sobie mnóstwo witaminy C, więcej niż jabłka czy cytryny. Oprócz tego są źródłem niczym niezastąpionych mikroelementów.