Codzienna kawa czy herbata może zawierać więcej, niż się spodziewamy. Warto przyjrzeć się czajnikowi, bo to właśnie on może wpływać na jakość naszych napojów.
Dopasowanie papieru do foremki może wydawać się z pozoru proste, jednak wcale takie nie jest. Szczególnie jeśli zależy nam na tym, aby ciasto wyszło perfekcyjnie. Akurat przed świętami podamy wam dwa proste triki, które kompletnie odmienią wasze pieczenie i znacząco je przyspieszą. Oto co wystarczy zrobić.
Kaki: jak jeść ten egzotyczny owoc? Wiele osób popełnia masę błędów podczas jego spożywania i traci przy tym jego cenne właściwości. Poniżej znajdziesz prostą i krótką instrukcję, a także najważniejsze informacje na temat tego wyjątkowego owocu. Kaki, czyli inaczej persymona, w ostatnich latach zyskuje na popularności. Całe szczęście, bo jest bogatym źródłem witamin i minerałów i ma wiele właściwości korzystnych dla naszego zdrowia. Kaki: jak jeść? Powinniśmy zastosować łyżeczkę? Sprawdźcie razem z nami!
Ziemniaki to jedna z podstaw polskiej kuchni. Goszczą na polskich stołach, od kiedy królowa Bona sprowadziła je nad Wisłę w szesnastym wieku. Okazuje się jednak, że te niepozorne warzywa mogą również stwarzać zagrożenie dla zdrowia. Kolor pod skórką jest najlepszym wyznacznikiem przydatności do spożycia! Ziemniaki są dla wielu Polaków nieodłącznym elementem obiadu. Okazuje się jednak, że mogą zawierać niebezpieczne dla zdrowia toksyczne związki chemiczne. Aby ich uniknąć, należy zwrócić uwagę na kolor pod skórką. Jak się przestrzegać przed zagrożeniem? Czym grozi ich spożycie?